Informatie

Voetbal zoals het vroeger was

De Durgerdammer Racing Club (DRC) is opgericht op 19 juni 1931. Ons motto is: “Voetbal zoals het vroeger was”. Bij sv DRC wordt gevoetbald. De velden (één natuurgras en één kunstgrasveld) en het gebouw zijn gelegen in een landelijke omgeving, in het dorpje Durgerdam. Het sportpark ligt op vijf minuten van de Amsterdamse ring A10. Vanaf de velden kijk je uit op weilanden met koeien en op een lint van prachtige houten dijkhuisjes. Echt een vereniging waar een ieder zich al snel thuis voelt of zal voelen. De sfeer van sv DRC heeft landelijke bekendheid verworven door televisieserie All Stars die bij ons is opgenomen.

De vijf huisregels van DRC

DRC wil een gidsclub zijn voor Amsterdam-Noord, misschien wel voor Amsterdam en eigenlijk voor heel Nederland. Dat doen door een hele goede gastheer te zijn. Iedereen wordt met open armen ontvangen: ouders, kinderen en senioren. We bieden iedereen een warm nest en wijzen tegelijkertijd op onze huisregels:

1. Respect the ref
2. Enjoy the game
3. There is only one coach
4. Good sportsmanship
5. Everybody is welcome

Alex Klusman

Voorzitter

De A1 van FC Lewenborg was het hoogste wat Alex op voetbalgebied ooit bereikte. Maar in zijn dromen speelt hij volgend seizoen Champions League met de F1 van DRC. Om dat te bereiken bemoeit hij zich overal mee, vandaar ook het voorzitterschap in het bestuur.

Joost de Ruyter van Steveninck

Penningmeester

Geheel onverwacht is onze vriend, penningmeester en voetbalvader Joost de Ruyter van Stevenick op 10 februari jongstleden overleden. Joost heeft de afgelopen seizoenen ongelofelijk veel gedaan bij en voor DRC. Wij gaan hem ontzettend missen.

Marianne van Ruitenbeek

Secretaris

Nadat Marianne stopte met voetballen bij Vlug & Vaardig wierp zij zich op als het oliemannetje van DRC. Zonder Marianne geen DRC. Of dat nou gaat om de pasjes van de KNVB, ledenadministratie of de afspraken met onze kledingleverancier, Marianne is bij alles betrokken.

Hans de Lange

Bestuurslid senioren

Als een van de oprichters van het team is Hans nog wekelijks te bewonderen bij de Veteranen 45+. Met zijn hoofd vol voetbaltrivia en een bovenverdieping vol voetbalboeken is niemand meer geschikt dan hij om onze seniorentak te vertegenwoordigen. Van het 1e tot de Vrouwen 35+.

Winston Rodriguez

Bestuurslid technische zaken (jeugd)

In plaats van bloed stroomt er voetbal door de aderen van Winston. Hij trainde en coachte bijna alle teams, van de mini’s tot de D1 en alles ertussenin. Over voetbal hoef je hem niets uit te leggen. Vanuit het bestuur is Winston belast met voetbaltechnische zaken.

Dion de Leuw

Wedstrijdsecretariaat

Meer dan 25 teams indelen over 2 velden? Dion draait er zijn hand niet voor om. Een oefenwedstrijdje plannen? De wedstrijdsecretaris denkt graag mee en handelt razendsnel. DRC boft er maar mee. Oh ja, en als je Dion zoekt, kijk dan uit naar een hoedje, dan volgt de rest vanzelf.

Rik Zwaneveld

Kantine

Met voetballende zoon en dochter bij de club is Rik als trainier van de C1 ook nog samen met Leo de drijvende kracht achter de kantine. Rik regelt inkoop, introduceert een gezondere kantine en doet de barbezetting. Vergadering of een feestje in de kantine? Vraag het aan Rik!

Leo Porsius

Kantine

Leo komt uit een roemrucht DRC geslacht. Vader Jaap, moeder Wil en neef Nick (keeperstrainer) zijn allemaal op de club te vinden. Leo tref je in de kantine die hij samen runt met Rik. Van kleedkamerindeling tot deals met de leveranciers, daarvoor moet je bij Leo zijn. Vrijdags staat hij zelf achter de bar.